Piept de rata cu varza rosie

Tutorial pentru o salata exceptionala

Cheeseburger cu cartofi prajiti

doar ganduri dupa lansare

A trecut o săptămână de când am lansat site-ul şi mă bucur că am reuşit să strâng câţiva oameni interesanţi la această lansare. Ce s-a întamplat de fapt? Am invitat câţiva jurnalişti şi bloggeri la o masă de prânz, am pregătit un meniu de degustare de patru feluri de mâncare, iar prietenul meu şi somelierul Virgil Mănescu ne-a povestit despre vinuri şi asocierea lor cu mâncarea.
IMG_9359 continuare

San Pellegrino Young Chef 2015

Zilele trecute, am luat parte la o premieră în România. Pentru prima oară, o companie de prestigiu cum este San Pellegrino a luat în considerare România, pentru a găzdui San Pellegrino Young Chef 2015, competiția care alege cei mai buni bucătari tineri, sub 30 de ani. Cu această ocazie, am fost invitat ca jurat, împreună cu alți doi chefi – Jerzy Pasikowski din Polonia și Jiri Stift din Cehia – pentru regiunea Europa de Est.
san pellegrino continuare

Nescafe

Ajutat de câteva jurnaliste pricepute, am gătit pe loc un desert cu cafea pentru toți cei 40 de invitați la evenimentul Nescafe.

Clatite cu nuci si miere

V-am promis pe Facebook că, în urma concursului de Dragobete, vă împărtășesc rețeta mea preferată de clătite. Nu e complicat, e o rețetă extrem de simplă și la îndemâna oricui, iar ingredientele le aveți cu siguranță pe-acasă. Asadar, azi îl ignorăm pe Scărlătescu și la clătite înainte!

clatite cu nici si miere
continuare

Dinner in the sky

Poate unul dintre cele mai spectaculoase evenimentele la care am participat, care a fost o experiență aparte și pentru mine, nu doar pentru cei care au luat masa suspendați la câteva zeci de metri în aer, în Mamaia. Împreună cu prietenul meu, somelierul Sergiu Nedelea și cu organizatorii evenimentului, am creat niște momente în aer de neuitat.

Credit foto: Valeriu Catalineanu, www.catalineanu.ro

continuare

Poveste

image1 (1)Experiența unui prânz în compania mea… Doar eu, cu mine.
Obișnuiam să fac asta când aveam ziua liberă, singura mea zi liberă din lună, pe când aveam 16 ani și mi-am început ucenicia în bucătărie.
Pe atunci, imi placea foarte mult să mă plimb prin Centrul Istoric, când nu era atât de plin de cluburi și restaurante, erau doar cateva. În acele vremuri, rockerii și hipioții mergeau în Centrul Vechi, iar cei care căutau distracții bahice erau mai mult prin Regie…
continuare

Garnier Olia

Am fost invitat împreună cu colegii mei, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea, să realizăm un cooking show și o jurizare a preparatelor gătite de invitați după rețetele noastre, la evenimentul de lansare Garnier Olia. Nu știam că atât de multe jurnaliste gătesc atât de bine…

Placinta de berbecut

placinta berbecutSe spune că, rețetele de succes sunt cele care spun o poveste, menită să întregească experiența culinară. Rețeta care m-a muncit cel mai mult până acum e cea a plăcintei de berbecuț. Poate din cauza faptului că e inspirată din rețeta clasică a marelui Radu Anton Roman, pe care îl admir foarte mult pentru felul în care a reușit să ne reînvie vechile comori culinare românești.

continuare

Reteta Lava Cake

Ați văzut-o în meniul Hell’s Kitchen, este și în meniul restaurantului Tapo și, într-o altă formă, la Goccia, Lava Cake rămâne una dintre rețetele preferate de toți clienții. M-am hotărât să vă dau rețeta mea, exact aceeași pe care o am în restaurante, pentru ca voi să aveți o experiența culinară similară chiar și acasă.
Lava cake

continuare