Romaneste. Punct si de la capat

Mâncarea românească are suflet, are gust, are varietate și tradiție. Am adunat 60 de rețete tradiționale românești de prin toată țara, am păstrat gustul lor clasic și le-am readus într-o formă nouă adaptată vremurilor noastre, care să poată fi reprodusă atât acasă, cât și în restaurante. În această carte vă prezint o parte a viziunii mele asupra bucătăriei românești – cea modernă, îmbrăcată în costum, cu papion și tacâmuri de argint pe masă…

România noastră e plină de gust, iar această carte este despre cum văd, cum simt, cum gândesc și cum îmi doresc să fie bucătăria românească azi. Dacă vrei să vezi aceleași rețete cu mâncare românească din toate cărțile de bucate de până acum, gătite la fel, gândite la fel, atunci vei avea o surpriză. Dacă ești pasionat de bucătărie, îți place să gătești și cu sufletul și cu sarea, atunci cartea aceasta te poate ajuta să-ți găsești curajul de a găti și gândi puțin altfel bucătăria românească.

Gateste cu mine

Contrar așteptărilor, cartea aceasta nu este despre meseria de bucătar. Nu este despre restaurante, despre fine-dining, despre stele Michelin, rețete elaborate sau plating minimalist. De această dată nu sunt în postura de jurat, mentor sau autoritate în domeniul culinar. Azi, aici, sunt doar un gurmand, iar dragostea mea pentru mâncare este mai presus de pasiunea de a găti.

Am scris o carte despre mine, despre poveștile și amintirile mele legate de preparatele pe care azi le gătesc acasă, cele care mi-au format gustul și cele care acum formează gustul copiilor mei. Pentru că, înainte de toate, sunt un om, cu amintiri și visuri, iar veselia fetelor mele când facem o pâine împreună sau zâmbetul soției mele când pregătesc desertul care îi poartă numele nu se compară cu nimic.

Nu este o carte de bucate tipică. Nu este o înșiruire de rețete. Este mai degrabă o carte despre poveștile importante din viața mea, legate de diferite rețete și preparate. De la mâncărurile bunicii mele, cele cu care am crescut, la rețete care mi-au marcat cariera, până la preparatele care m-au făcut să înțeleg cât de mult contează să gătești cu drag și din iubire.

Această carte este povestea mea, spusă pe limbajul gustului și e pentru cei care gătesc acasă, din pasiune sau de nevoie, pentru cei care pun pe masă celor dragi bucăți din sufletul lor…”