Reteta Lava Cake

Ați văzut-o în meniul Hell’s Kitchen, este și în meniul restaurantului Tapo și, într-o altă formă, la Goccia, Lava Cake rămâne una dintre rețetele preferate de toți clienții. M-am hotărât să vă dau rețeta mea, exact aceeași pe care o am în restaurante, pentru ca voi să aveți o experiența culinară similară chiar și acasă.
Lava cake

Ce trebuie să faceți? Iată, mai jos:

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 60 g zahăr (pudră)
  • 30 g făină (cernută)
  • 170 g ciocolată
  • 100 g zahăr
  • 50 mL smântână de gătit 32%
  • 130 g unt
  • 10 ml coniac
  • 10 g sare (grunjoasă)

Pași:

  1. Cele 115 gr de unt și ciocolata se topesc la bainmarie și se amestecă până se omogenizează. Se separa 2 ouă, din care se folosesc doar gălbenușurile. Împreună cu 2 ouă întregi și cu 60 gr de zahăr, se bat la mixer. Se încorporează cele două compoziții (ouăle și ciocolata) și se adaugă făina, care se cerne. Se amestecă cu un tel și se aerează.
  2. Într-o formă de souflle, din aluminiu, de unică folosință, tapată cu unt și făină, puneți aluatul de ciocolată până sus. Puneți la cuptorul încins la 180C, timp de 15 minute. Se servește cu înghețată de vanilie, caramel sărat și dulceață de fructe de pădure
  3. Pentru caramelul sărat: topiți 100 gr de zahăr, apoi flambați cu coniac în momentul în care nu mai există niciun cristal de zahăr și este complet topit. Se pune smântâna de gătit și 15 gr de unt, se amestecă și se lasă la răcit la temperatura camerei, iar la final adăugați sarea.

Spor la treabă și poftă bună!